Paarden en sport gaan hand in hand. Om goed voor een paard te zorgen, moet je weten wat goed voor het paard is, en dat betekent kennis hebben van de manieren om dat te doen. Voor iemand die traint op een paard is het van vitaal belang te weten wat goed werkt en wat je moet vermijden. En voor iemand die een paard of paard in spe heeft, is het een must om bereid te zijn de nodige training te doen nedlandic paardensport materialen kan helpen.

De kennis over de manier om dit goed te doen is niet gemakkelijk te verkrijgen. Ik denk dat het een van de moeilijkste dingen ter wereld is om een goed ervaringsniveau te behouden, omdat men zijn kennis vergeet of kwijtraakt, cavaletti training kan hierbij helpen. Op dit punt wordt men geconfronteerd met het opnieuw ontdekken van alle details van zijn ervaring en verleden. Veel mensen hebben de prachtige kans om opnieuw te leren. Sommige lessen zijn vrij eenvoudig en gemakkelijk te onthouden, maar andere zijn veel moeilijker. 

Ook een zadel is van belang.

Een van de dingen die men bijvoorbeeld leert om met een paard te doen, is het te berijden vanuit het zadel. Het is bijna onmogelijk voor iemand die alleen vanuit het zadel rijdt om te weten hoe hij moet trainen vanuit het zadel. Het is onmogelijk om vanuit het zadel te leren. Hetzelfde geldt voor het paard zelf. Het duurt een hele tijd om op het gewenste niveau van leren te komen. Het is vooral moeilijk als men op een paard rijdt dat de manier van werken niet begrijpt. Een paard kan het begripsniveau niet bijbenen van een paard dat de manier van werken al begrijpt.

Een paard krijgen dat het begrijpt is veel gemakkelijker dan een paard houden dat het niet begrijpt. Meestal let ik gewoon op de manier waarop het paard zich gedraagt, waarbij ik vooral let op zaken als de kracht of de coherentie van het paard en met eten via grote hooinetten. Een paard dat zich niet voegt naar wat men probeert te doen, is een paard dat niet getraind kan worden. Een paard dat zwak is, is geen optie. Om een zwak paard als het zijne te houden, moet men het paard slechts lichtjes van de grond rijden. Men moet een energie van comfort behouden met de gangen van het paard. Als het paard van de grond springt, moet het zich in het juiste tempo van comfort bewegen en niet alleen maar vanuit het midden wegduwen, beoefen het met ruitersport hooiruiven. Het vergt veel ervaring en energie om zo’n sterke invloed te hebben op de richting waarin het paard gaat. Men kan de richting die het paard gaat veranderen, maar dit is niet altijd even gemakkelijk. Dit is een van de meest