Een zandbak met deksel vormt voor heel wat ouders de populairste keuze wanneer ze een zandbak voor hun kinderen wensen aan te kopen. Voor een exemplaar met deksel geldt uiteraard dat ze iets duurder is in vergelijking met een zandbak die niet is voorzien van een deksel. Op vlak van aankoopprijs is de keuze voor een exemplaar die is voorzien van een deksel dan ook iets minder interessant. Echter is het wel zo dat het deksel haar aanwezigheid dubbel en dik rechtvaardigt. Wil jij ook graag ontdekken op welke voordelen je bij het maken van deze keuze precies kan rekenen? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. 

Welke soorten zandbakken met deksel bestaan er? 

De ene zandbak met deksel is de andere niet. Zoveel wordt meteen duidelijk op het ogenblik dat je het assortiment met zandbakken op de markt van dichtbij gaat bekijken. Voor wat een exemplaar met een deksel betreft maken we een onderscheid tussen: 

  1. Een houten zandbak voorzien van een deksel; 
  2. Een plastic zandbak die beschikt over een afdekking; 

In het eerste geval is er doorgaans sprake van een zandbak die altijd op één en dezelfde plaats blijft staan. Een houten zandbak kan je dan ook niet zomaar even eenvoudig in het tuinhuis gaan plaatsen. In het bijzonder voor een dergelijk exemplaar zal je kunnen vaststellen dat de beschikking hebben over een deksel of een andere vorm van overkapping geen overbodige luxe is. Het feit dat de zandbak niet kan worden verplaatst heeft immers als gevolg dat ze continu wordt blootgesteld aan de weerselementen evenals aan al het vuil dat er in de natuur rondzwerft. Hier zal je dan ook beslist aandachtig voor willen zijn. 

Voor een plastic zwembad geldt dat de aanwezigheid van een deksel niet altijd is vereist. Toch kan een deksel ook in dit geval uitermate handig blijken te zijn. Niet alleen brengt het aankopen van een exemplaar met deksel slechts een kleine meerprijs met zich mee, daarnaast kan het deksel vaak dienst doen als extra stukje zandbak of zelfs als zwembadje! 

Een zandbak met deksel is altijd onderhoudsvriendelijk

Een zandbak die is voorzien van een deksel ziet er natuurlijk aantrekkelijker uit in vergelijking met een exemplaar zonder deksel. Dit gezegd hebbende is de belangrijkste reden om te kiezen voor een zandbak met deksel terug te vinden in het onderhoudsvriendelijke aspect waarover ze beschikt. Een dergelijke zandbak kan zeer eenvoudig worden onderhouden en vereist ook veel minder aandacht. Het aanwezige deksel zorgt er namelijk voor dat je niet alleen vallende bladeren, maar bijvoorbeeld ook de behoefte van wilde katten moeiteloos uit de zandbak kan houden. Het aankopen van een deksel is dus zeker de moeite waard om te overwegen.

Je kind zal nog meer genieten van zijn of haar zandbak

Wil jij er in de praktijk voor kunnen zorgen dat je kind echt ten volle kan genieten van zijn of haar zandbak? Dit bovendien ook nog eens in de meest hygiënische omstandigheden? Dan zal je alleen maar kunnen vaststellen dat het aankopen van een zandbak met een deksel meer dan de moeite waard is. Denk hier dus zeker en vast over na op het ogenblik dat je van plan bent om voor je kind(eren) een zandbak voor in de tuin aan te kopen.
Van zandbakken tot speelhuisjes, je vindt het allemaal op Fatmoose.be!