Eerst verbouwen en dan pas verhuizen. Dit klinkt misschien logisch, maar als je niet in een huis woont, is het veel gemakkelijker dan wanneer je er al intrekt. Tijdens het verhuisproces staat u voldoende onder druk en het laatste wat u wilt is het werk afmaken tijdens het verbouwingsproces. Daarom kunt u bij een verhuizing het beste een dergelijke aankleding plannen. Het grootste nadeel is dat je een tijdelijke of twee hypotheken nodig hebt, je tijdelijk een woning moet huren of je moet in iemands woning verhuizen totdat de verbouwing is afgerond. Daarom kan deze periode je veel extra geld kosten.

Wat heb je nodig tijdens de verbouwing

Het is belangrijk om een plan te maken (hier komen we later in deze blog nog verder op terug). Een plan zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent. In dit plan kan je bijvoorbeeld ook opnemen wat je allemaal nodig hebt tijdens de verbouwing. Dit kan je vervolgens dan al gaan regelen. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die je nodig hebt, een bouwafval container en het is daarnaast slim om een afvalcontainer te huren. Een afvalcontainer huren kan je gemakkelijk online doen, hierdoor kan je direct checken wat voor afvalcontainer je nodig hebt en deze direct bestellen.

Maak een plan

Omdat je tijdens de verbouwing jouw nieuwe woning niet kunt bewonen, maar je de sleutels al hebt ontvangen, zal je tijdelijk een alternatieve woonruimte moeten zoeken. Dit is meestal beter dan wonen in een te renoveren huis, maar om economische redenen zou het niet te lang moeten duren. Daarom is het noodzakelijk om een ​​goed plan te hebben, en is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de renovatiewerkzaamheden vlekkeloos verlopen zoals gepland. Met of zonder aannemer kan dit alleen door een realistisch plan te maken. Opnieuw uitvinden met aannemers: Het grootste voordeel van het inhuren van een aannemer is dat u gebruik kunt maken van de ervaring en kennis van experts. Hij kan alle partijen betrekken, strakke tijdschema's opstellen, financiën regelen en heeft belangrijke connecties in de bouw. De aannemer zal veel tijd besteden en handen vrijmaken, en u kunt hem gebruiken tijdens deze toch al erg drukke periode.

Maak een planning

Wanneer je een plan hebt is het verstandig om hier een planning in te verwerken. Een planning geeft inzicht in wat je moet doen en op welk moment en door wie. Wanneer je dit inzichtelijk hebt zorgt dat ervoor dat je een stuk minder stress ervaart.