In Nederland kennen we vele specialiteiten, waaronder kazen. De kazen hebben ieder een andere rijping en daardoor ook een andere kwaliteit. Ook de productie per kaas is anders, waardoor we in Nederland een breed aanbod hebben aan  verschillende soorten kazen voor bijvoorbeeld op brood, maar zijn er ook kazen die bijvoorbeeld specifiek voor bij de borrel worden geproduceerd.

In dit blog vertellen we je graag meer over verschillende soorten kazen, verschillende kaaswinkels en het gemak van online bestellen!

Nederlandse specialiteiten

In Nederland kennen we vele specialiteiten op het gebied van kaas. Zo ondergaat iedere kaas een ander productieproces en rijping, waardoor iedere kaas ook beschikt over een eigen, unieke smaak. Jong belegen is bijvoorbeeld erg populair en wordt veel gegeten in blokjes of op brood, maar mogen we ook de oude kaas, geitenkaas en bijvoorbeeld graskaas niet vergeten. Ook in andere landen worden er vele unieke kazen geproduceerd, zoals de kleine kaasjes uit Frankrijk. Frankrijk staat zo bijvoorbeeld bekend om de camembert en brie, wat ook in andere landen zeer geliefd is. Over de gehele wereld is er een uniek aanbod is voor het creëren van een unieke kaasplank voor bij de borrel!

Rookkaas, een typisch Nederlandse kaas!

Wanneer we kijken naar de Nederlandse specialiteiten, mag rookkaas natuurlijk niet ontbreken! Rookkaas is een typisch Nederlands product en wordt op een unieke manier gerookt. Zout gesmolten kaas wordt in worstvormen gegoten, waarna de kaas tijdens het roken een unieke smaak zal krijgen. De rookkaas kan bestaan uit één specifieke kaas, maar gebruikt men tegenwoordig ook meerdere kazen met eenzelfde smaak om rookkaas te produceren. Iedere kaas zou je kunnen gebruiken voor een rookkaas, maar zal de smaak daarentegen wel erg verschillen!

Rookkaas is erg lekker voor op brood, maar kun je het ook snijden in blokjes voor in warme gerechten of voor bij de borrel.

Online kaaswinkel

Nu is het soms erg lastig om de perfecte kaas te vinden. Je zou natuurlijk een bezoek kunnen brengen aan de supermarkt , maar zul je hier niet de beste kwaliteit vinden. Ook in de kaaswinkel is het soms lastig om een specifieke kaas te kunnen kopen. Wanneer je nu toch over een specifieke kaas wilt beschikken, is er tegenwoordig de mogelijkheid om je kaas online te bestellen!

Met het online bestellen van kaas gaat de gehele industrie mee met de alledaagse gewoontes. Je kunt gemakkelijk je favoriete kaas bestellen uit zowel Nederland als het buitenland, waarna je de kazen vacuüm verpakt thuisbezorgd zult krijgen. Neem zeker eens een kijkje en kijk of jouw favoriete kaas te verkrijgen is, waarna je kunt genieten van je unieke, verse kaas!