Het merk Timberland damesschoenen staat over het algemeen bekend om zijn stoere bergschoenen (“boots”), die in de winter ook als normale schoenen gedragen worden. Maar dit merk is op meer markten thuis: sandalen, boots, laarzen, slippers, sneakers en kleding. Het sportieve merk is doorgebroken als stoer modemerk. Het merk bestaat al sinds 1928 (The Timberland Company) en is een van de grootste modemerken.
Timberland heeft regelmatig Sale waarbij de schoenen en kleren flink afgeprijsd worden.

logo-nl

Timberland damesschoenen

Ook brengt het merk damesschoenen uit. Deze hoeven niet perse stoer te zijn; ook smalle mooie sneakertjes zijn van Timberland te vinden. De populaire, stoere “boots” die veel door mannen gedragen worden zijn in damesmaten te vinden. Ook in zomerschoenen voor vrouwen is Timberland een topper. De meeste schoenen hebben het typische Timberland design: een gele kleur en een groot logo. Er zijn echter ook Timberland damesschoenen in andere kleuren en designs.
De damesschoenen van Timberland zijn online te vinden, maar worden ook in verschillende winkels verkocht. De damesschoenen zijn minder prijzig dan de herenschoenen, en aanzienlijk vaker in de sale.