We bespreken op deze blog natuurlijk vaak moderne fashion voor het digitale tijdperk. Mode is iets wat constant veranderd een meestal vooruit gaat. Maar tegelijkertijd kijkt mode ook vaak terug in de tijd. En alhoewel tegenwoordig steeds meer mensen in steden wonen, en de modetrends dit reflecteren, willen we toch ook vaak met de natuur bezig zijn. Leven in steden is niet altijd even gezond en een tijd de natuur in kan ontzettend goed voor je zijn. Daarom bespreken we in dit artikel mode die ons met de natuur verbindt.

Het eerste wat ik wil bespreken zijn schoenen. In de steden dragen we steeds meer sneakers of professionele schoenen. Schoenen die beter niet vies kunnen worden. Dit is in de natuur natuurlijk een heel ander verhaal. Wat we hier nodig hebben zijn stevige schoenen die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden. Wanneer je bijvoorbeeld een survival weekend gaat doen in de Ardennen zijn een paar goede bergschoenen belangrijk. Persoonlijk heb ik jarenlang in de bergen gewandeld en dit was altijd een ontzettend fijne ervaring. De berglucht is gezond en de alpen in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk zijn prachtig. Maar als je geen goede bergschoenen hebt kan het lastig worden. Je zult snel last krijgen van blaren. Zelfs met bergschoenen is dit alsnog een optie.

Goede werkschoenen

Een ander soort schoenen die ik wil bespreken zijn werklaarzen. Dit zijn de ideale schoenen wanneer je werk te verrichten. Je kan deze bijvoorbeeld aanschaffen bij De Boer Drachten. Dit is misschien wel erg specifiek voor een modeblog maar desondanks is het wel een soort schoen die ik graag wil bespreken. Werkschoenen kunnen natuurlijk ook in andere situaties erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je in de tuin aan het werk bent of als je in de natuur op stap bent. Je vraagt je misschien af of werkschoenen modieus moeten zijn. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze maar bij goede werkschoenen draait het ook om comfort. Investeren in wat duurdere werkschoenen is daarom geen overbodige luxe.

Een bijzondere situatie die ik zelf heb meegemaakt was toen een groep IT studenten gingen meewerken op de boerderij. Deze IT studenten waren namelijk van plan om in de toekomst systemen te ontwikkelen die boerderijen met automatisering zouden helpen. Goede werkschoenen kunnen helpen om het werk makkelijker te doen. Zonder blaren. Als je dan toch een situatie hebt waar je blaren hebt opgelopen kun je de speciale blarenpleisters gebruiken om deze snel te genezen.