Dakrenovatie nodig omdat je een lek dak hebt? Een lek kan door allerlei factoren veroorzaakt worden. Veel van deze oorzaken zijn houtgerelateerd. Je kunt bijvoorbeeld problemen ondervinden met het dakgebinte: na een verloop van tijd kan zich hierin houtrot of schimmel gaan nestelen. Dit verzwakt het hout zodanig dat het kan gaan lekken. Ook de conditie van de dakisolatie, of het ontbreken aan dakisolatie, is een vaak gezien probleem en kan leiden tot een lekkend dak. Daarnaast kan de dakbedekking zelf, bijvoorbeeld door het verstrijken van tijd, broos geworden zijn of door een storm een dusdanige schade opgelopen hebben dat je de regen niet langer meer buiten de deur houdt. Ben je niet zeker wat er precies scheelt aan je dak? Laat dan één van Dakwerken BKG’s gespecialiseerde vakmensen in dakrenovaties langskomen voor een grondige inspectie.

Een uitgebreid advies

Een algehele dakrenovatie is vaak niet nodig. In veel gevallen is het dakgebinte nog in goede staat en hoef je slechts de dakbedekking zelf te vernieuwen. Om echter te voorkomen dat het dak weer gaat lekken, is het belangrijk om je op voorhand goed te laten informeren over de materiaalkeuze. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten dakbedekkingen die variëren in kwaliteit, prijsklasse, uitstraling en levensduur. Gelukkig voor jou hebben de vakmensen van Dakwerken BKG een schat aan ervaring met dakrenovaties. Zij zullen je uitgebreid kunnen informeren over wat voor jou de beste keuze zal zijn.

 

Bespaar in de kosten met hergebruik van materialen

Mocht je echter niet al te veel geld uit willen geven aan het vernieuwen van je dakbedekking dan is de zogenaamde recuperatiedakpan iets voor jou. Het hergebruik van dakpannen werkt vaak kostenbesparend maar brengt wel enkele risico’s met zich mee. Een voorbeeld: aangezien de dakpannen al ouder zijn wanneer deze neergelegd worden, is een dakrenovatie op de lange termijn wederom onvermijdelijk.

 

Mogelijkheden tot kostendrukking

Mocht het echter zijn dat jouw dakgebinte rot of beschimmeld is geraakt, dan zal het kostenplaatje hoger liggen en zal de dakrenovatie als vanzelfsprekend langer duren. In veel gemeentes worden hiervoor subsidies aangeboden, deze verschillen echter per gemeente. Ook bestaan er renovatiepremies. Of je hier in aanmerking voor komt is echter geheel afhankelijk van je inkomen.