Een groot voordeel van regenwater is dat het gratis is. Daarnaast bevat het water bijna geen kalk en bevat het sporenelementen. Hierdoor is het water enorm goed voor je planten en fungeert het als goed drinkwater voor je huisdier(en). Regentonnen hebben dan ook vele voordelen:

1. Extreem weer

Het wordt in Nederland steeds belangrijker om regenwater op te vangen en dus te bewaren. Dit heeft te maken met het feit dat in Nederland steeds vaker sprake is van langere periodes van droogte gecombineerd met extreem heftige korte buien. Door de langere droge zomers is het belangrijk om je tuin goed te onderhouden. Men moet dus steeds vaker de planten water geven en ervoor zorgen dat er geen sprake is van wateroverlast als er stevige buien over ons land trekken. 

2. Kosten besparen

Door het water op te vangen in een regenton wordt er veel drinkwater bespaard omdat het water uit de regenton gebruikt kan worden om je tuin water te geven. Hierdoor zal je geld besparen. Dit is voornamelijk voordelig aangezien drinkwater de komende jaren in prijs zal gaan stijgen. Over het algemeen is het drinkwater in Nederland niet zo duur als in onze buurlanden. Toch is de kans groot dat ook ons drinkwater gaat stijgen in prijs. Dit puur omdat het zuiveren van het water steeds lastiger wordt. 

3. Goed voor het milieu

Regenwater opvangen is goed voor het milieu. Voornamelijk op warme dagen wordt enorm veel drinkwater gebruikt. Drinkwaterwinning heeft een negatief effect op de natuur. Het heeft namelijk effect op onze bodem. Drinkwaterwinning zorgt voor een dalende grondwaterspiegel. En dit is uiteraard niet goed voor de natuur. 

4. Subsidie 

Sommige gemeenten vinden het belangrijk dat men bewust met water omgaat. Zij stimuleren hun inwoners en bieden subsidie aan voor de aanschaf van een regenton. Kijk dus goed of je hiervoor in aanmerking komt en of jouw gemeente hieraan meewerkt. 

5. Eyecatcher de tuin

Iedereen heeft een oubollig idee bij een regenton in je tuin. Echter zijn ze tegenwoordig dusdanig ontwikkeld dat er voor ieder wat wils is. Het kan een enorm leuke en moderne decoratie in je tuin zijn. Er zijn vele soorten en maten. Er zijn zelfs waterschuttingen ontwikkeld als je liever geen regenton in je tuin hebt.