plant

In een kweekkast kan er niet altijd alleen maar zonlicht aanwezig zijn. Ook hebben sommige planten een bepaalde intensiteit van licht nodig die simpelweg niet te krijgen is in Nederland. Gelukkig kan een kweker een led kweeklamp kopen die de kweker hierbij uit de brand kan helpen. Er zijn talloze uiteenlopende modellen van kweeklampen, en een aantal voeren toch echt wel de lijst aan. Voor de kweker die uit is op een kweeklamp die ideaal is voor de bloei en groei van planten zijn er de Sunfactor kweeklampen. De naam verraadt eigenlijk de werking en effectiviteit al.

Zuinige led groeilampen

De groeifase is de allereerste fase en de naam zegt het al: de plant zal gaan groeien. Van een zaadje tot een eerste stam, het zaadje zal ontkiemen en uiteindelijk doorgroeien tot een ware plant. Dit is het meest kwetsbare stadium van de plant omdat de bescherming en dergelijke hierbij nog niet volgroeid is. Dit kan worden beïnvloed door de intensiteit van licht, welke afhankelijk is van de kweker als hij de kweeklamp kopen gaat. Wanneer het tweede stadium zich aandient, spreken we over de bloeifase.

Welke lampen zijn het best voor planten?

Wanneer we praten over de juiste kweeklamp bestellen komen we al snel tegen dat de juiste keuze enorm kan verschillen per plant. Zeker wanneer je tijd en moeite wilt steken in verschillende soorten kan het nog best een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat je verschillende, kleine spots in je kweekkast hebt hangen. Een juiste kweeklamp bestellen hangt af van hoeveel lichtintensiteit een bepaalde plek nodig heeft. Daarmee kun je dus meer verschillende soorten planten in een kweekkast kwijt. Dat is dus perfect voor degene die in meer planten geïnteresseerd is.

De juiste groeilampen

Planten hebben allemaal een eigen behoefte aan licht. Maar wanneer je bijvoorbeeld een flinke kweekkast in huis hebt staan kan het nog best een opgave zijn om deze fatsoenlijk te verlichten. Door kweeklampen te laten plaatsen help je dat probleem direct de wereld uit. Zo kun je al je planten direct voorzien van de beste hoeveelheid licht en ook nog eens tegen een zeer goede prijs. Kweeklampen zijn namelijk opgesteld uit led lampen en dat maakt ze zeer energiezuinig. Een led kweeklamp kopen is stukken goedkoper. Dat is uiteraard ongelooflijk handig voor iedereen die niet een torenhoge energierekening wil betalen.