Uitvaart regelen

De uitvaart, een onderwerp waar velen het niet graag over hebben. Toch is het een onderwerp waar iedereen in zijn of haar leven mee te maken krijgt. De ene op jonge leeftijd, de ander op 100-jarige leeftijd. Een uitvaart regelen is niet gemakkelijk en kost ook zeker wat tijd. Wel is het zo dat, ondanks al het verdriet, er geen reden is om van de uitvaart een verdrietige gebeurtenis te maken. Men heeft immers de kans gehad om te leven en hier iets moois van te maken.

Overlijdensverzekering

Met een overlijdensverzekering voorkom je financiële zorgen voor familieleden die jouw lief zijn. Al vanaf een paar euro per maand is het mogelijk om jezelf te verzekeren tegen overlijden. Een overlijdensverzekering is een verzekering voor het leven. Deze levensverzekering keert eenmalig een bedrag uit aan jouw nabestaanden wanneer je komt te overlijden. Van belang is wel dat het overlijden binnen de looptijd van de verzekering valt. Met deze verzekering kunnen nabestaanden na het overlijden kosten blijven betalen voor bijvoorbeeld studerende kinderen, aflossen van de hypotheek, maar ook de kinderopvang van de kids.

De uitvaart regelen

Het regelen van de uitvaart kan heel plotseling en onverwachts gebeuren. Des te belangrijker is het om dit niet in je eentje te hoeven doen. Er komen namelijk flink wat zaken kijken bij het overlijden van een dierbare. Naast het regelen van de uitvaart, moeten zaken als de hypotheek, de nabestaandenverzekering en alle abonnementen geregeld worden. Ook moeten zaken als een auto, scootmobiel en andere roerende zaken verkocht worden. Veel dingen om rekening mee te houden, en dus is het belangrijk om hier je familieleden bij te betrekken.

Maak van de uitvaart iets positiefs

Het verliezen van dierbaren is het meest verschrikkelijke wat iemand kan overkomen. Toch kan het zo zijn dat een opa of oma een prachtig leven hebben geleid, maar van ouderdom zijn overleden. In dit geval is het niet de bedoeling om een verdrietige gebeurtenis te maken van de uitvaart. Zorg ervoor dat de familieleden op de hoogte zijn van de uitvaart. Zorg voor wat lekkers te eten en te drinken (geen koffie met cake) en speel de favorieten (vrolijke) nummers van de overledene af. Daarbij kun je leuke herinneringen van deze persoon delen tijdens de speeches. Na afloop van de dienst kun je gezellig met z’n allen de favoriete kroeg van opa in gaan. Hiermee breng je een laatste eervolle en betekenisvolle toost uit op de overleden persoon, zonder er daadwerkelijk verdrietig om te hoeven zijn.