fietsenwinkel apeldoorn


Sinds een paar jaar heb ik een nieuwe hobby. Je mag het eigenlijk geen nieuwe hobby meer noemen omdat ik hem dus al een paar jaar heb. Ik vind het leuk om op mijn racefiets lange tochten te fietsen. Dit moet ik voornamelijk in het weekend doen omdat het nogal veel tijd in beslag kan nemen. Ook geef ik er de voorkeur aan om in het licht te fietsen. Zeker in de winter maakt het nogal een verschil qua warmte.

Mooie verhalen

Een van de redenen dat ik het zo leuk vind om te doen is omdat je er van die mooie verhalen aan over kunt houden. Een van die verhalen zal ik nu met jullie delen.

Er stond een fietstocht op de planning van Amersfoort naar Enschede. Op zich liep alles vrij gemakkelijk maar op een gegeven moment was ik in de buurt van Apeldoorn. Omdat al mijn eten al op was en ik toch nog een aardig eindje moest, heb ik besloten een fietsenwinkel in Apeldoorn op te zoeken. Nu weet ik natuurlijk dat je eten net zo goed in een supermarkt kan kopen maar ik was op zoek naar speciale sportvoeding. Deze voeding is verkrijgbaar bij de wat grotere fietsenwinkels. Uiteindelijk heb ik er een gevonden maar ik kwam er tot mijn schrik achter dat ik mijn portemonnee was vergeten. Gelukkig snapten de medewerkers waar ik mee bezig was en kon ik het overmaken naar een bepaald rekeningnummer via mijn app.

Door deze fijne oplossing kon ik mooi mijn weg vervolgen en was de dag gered. Na deze tocht heb ik geleerd om altijd geld mee te nemen onderweg. Mocht je in de problemen komen, is er dan altijd wel een oplossing voor te vinden. Als je geld bij je hebt is die alleen vaak wat gemakkelijker te vinden dan als je het niet bij je hebt.

Alternatieven

Ben je nou enthousiast geraakt en wil je ook graag langere tochten maken maar weet je niet hoe? Dan kun je overwegen een elektrische fiets aan te schaffen. Op die manier heb je trapondersteuning. Je kan dan overal komen waar je wilt op de fiets dus je krijgt ook nog eens een keer genoeg beweging. Ik kan je wel vertellen dat Nederland er vanaf de fiets heel anders uitziet dan vanuit de auto. Ook kan je op de fiets verschillende paden nemen die je niet met de auto kan bereiken. Ik zou zeggen: Ga ervoor!