kartonnen dozen

Verantwoordelijke van een distributeur? Zorg voor kartonnen verpakkingen

Wanneer je als ondernemer actief bent in de wereld van de distributie en het transport, dan zul je je bedrijfspand daar goed op moeten inrichten. Zo zul je hoogstwaarschijnlijk diverse soorten verpakkingsmaterialen in huis moeten hebben. Als je hierbij op zoek bent naar nieuwe verpakkingen, onthoud dan dat kartonnen dozen in de meeste gevallen de meest ideale soort verpakking zijn. Hieronder lees je op welke punten kartonnen dozen zich onderscheiden van veel andere typen verpakkingsmateriaal.

kartonnen dozen

De sterke punten van karton als verpakkingsmateriaal op een rijtje

In vergelijking met verpakkingen van bijvoorbeeld plastic of metaal hebben kartonnen dozen de volgende sterke punten:

  • Kartonnen dozen van goede kwaliteit zijn erg stevig. Dit zorgt ervoor dat de ingepakte waren goed beschermd worden tijdens het transport. Dat is wel nodig ook, want bij een transport kan de lading vallen of stoten tegen andere objecten aan. Veel producten ‘overleven’ dat niet als ze niet goed worden beschermd en dus ingepakt.
  • Gebruikmaken van karton is voor het milieu beter dan plastic of metaal. Dit geldt vooral als je kiest voor karton met een bekend milieulabel zoals het FSC-keurmerk. Hoe dan ook is karton vaak herbruikbaar en, zodra het in de natuur terechtkomt, biologisch afbreekbaar.
  • Bij karton is het doorgaans vrij eenvoudig om bedrukkingen aan te brengen. Zo kun je dus zowel reclame-uitingen als objectieve informatie kwijt op je kartonnen verpakking.
  • Kartonnen dozen zijn makkelijk te hanteren en op te stapelen.
  • Karton is materiaal waarop bacteriën en virussen niet of nauwelijks kunnen overleven. Voor de hygiëne is karton dus ook een goede keuze.