Als je ervoor kiest om hond mee te nemen op jacht is het belangrijk dat hij hiervoor getraind is. Een goede getrainde jachthond is tot veel in staat. Je staat er vaak van te kijken. Ook al kies je ervoor om niet met je hond op jachttraining te gaan. Dan nog kan jachttraining erg goed zijn voor je hond. 

Waarom jachttraining? 

Voor een hond is jachttraining een uitlaatklep. Ze vinden het mooi om te doen waar ze eigenlijk voor op de wereld zijn gezet. Ze leren jacht op te sporen, te volgen en uiteraard om te jagen. Het is voor honden zowel een fysieke als een mentale uitdaging. Hierdoor zijn ze thuis een stuk rustiger. Veel hondenrassen worden zelfs gefokt om te jagen. Dit zijn dan ook niet echte huisdieren. Uiteraard kan het wel. Ze hebben alleen veel energie over en dit kan negatieve gevolgen hebben. Als je uiteindelijk met je hond wilt gaan jagen is het belangrijk om het juiste hondenvoer te hebben. Voornamelijk rauw vlees wordt aangeraden. Raw4Dogs is eenvoudig online te bestellen

Verschillende soorten jachthonden

Er zijn verschillende soorten jachthonden. Dit is ook goed aangezien er ook verschillende vormen van de jacht zijn. Zo zijn er staande, drijvende, zweet en aardhonden. Ook zijn er apporteer honden. Staande honden sporen het wild op. Als ze het eenmaal gevonden hebben blijven ze op gepaste afstand rechtop staan. Hierdoor weet de jager waar het wild is. Er zijn ook drijvende honden. Deze honden worden gebruikt om het wild richting de jager te drijven. Bijvoorbeeld uit schuilplekken. De zweethonden volgen het spoor van het aangeschoten wild. Dit doen ze door het bloedspoor te volgen. Deze speurhonden kunnen dan ook enorm goed het spoor volgen. De aardhonden, deze zijn meestal kleiner, zijn constant op zoek naar wild dat verstopt zit onder de grond. Bijvoorbeeld in holen. De apporteerhonden halen het wild op dat door de jager is neergeschoten. 

Het juiste voer

Het juiste voer is voor jachthonden enorm belangrijk. Voornamelijk om overwicht te voorkomen. Honden met overgewicht zijn lang niet zo fit als dat ze zouden moeten. Tevens moeten ze extra kilo’s meenemen dus zijn ze trager dan gewenst. Daarnaast kan overgewicht zorgen voor een hernia. Maar ook rugklachten komen vaak voor.