makelaar-deventer-invloed-tuin

De uitstraling van je tuin heeft veel invloed op de waarde van je huis. Voornamelijk heeft dit veel invloed op de tijd waarin je huis verkocht wordt. Huizen met een mooie tuin, die af is, worden over het algemeen veel sneller verkocht. 

Tuin met waarde

Zoals eerder aangegeven trek je meer kijker als je een mooie, nette en aantrekkelijk tuin hebt. En doordat je sneller kijkers trekt, is de kans groter dat je je huis verkoopt. Het is dus niet zo dat de waarde van je huis per se omhooggaat. Een tuin met veel waarde wordt vaak gezien als een tuin waarin de potentiele koper zich ziet zitten. Denk hierbij aan een lekker glas wijn en een goed boek in een lekkere tuinstoel. Mét privacy.

Elementen in de tuin

Een tuin moet vaak aan een aantal eisen voldoen wil de potentiele kijker hier zich zien zitten. Zo heeft elke koper natuurlijk wel verschillende vereisten maar over het algemeen gelden dezelfde elementen: voornamelijk privacy wordt erg belangrijk gevonden. Denk hierbij aan goede schuttingen en dus weinig buren die je in de tuin kijken als je daar lekker aan het genieten bent. Naast privacy wordt de combinatie van zon en schaduw erg gewaardeerd. Denk hierbij aan een terras met de gewenste zon. Maar ook dat er ruimte is om een schaduwplekje op te zoeken op het heetst van de dag. Als we kijken naar een praktisch element is het belangrijk dat het onderhoudsvrij is. Lang niet iedere potentiele kijker heeft groene vingers. Houd hier dus rekening mee. Voornamelijk de makelaar Deventer geeft hier extra aandacht aan. 

Praktische zaken

Een aantal praktische zaken zijn ook belangrijk om rekening te houden. Denk hierbij aan een eventueel grasveld voor kinderen, goede paden in de tuin voor de oudere generatie onder ons. Tevens kan de wens zijn om juist wel of geen vijver in de tuin te hebben. Misschien hebben ze wel kleine kinderen en willen ze voorkomen dat zij in de vijver terecht komen. Ook een berging, de mogelijkheid om achterom te lopen en geen contact in het zicht worden erg gewaardeerd.