Soms zijn we toe aan iets nieuws. Iets nieuws in onszelf, in ons leven – in onze omgeving. Verandering houdt ons wakker en alert, houdt ons scherp, houdt ons enthousiast. Zit je er dus even doorheen, misschien is het dan tijd voor een verandering in je omgeving. Onbewust koppel je je gevoel toch aan dingen in je omgeving, dus als je huis al heel lang hetzelfde is kan het zijn dat je daar toch negatieve gedachten op gaat slaan. Door je huis helemaal te veranderen heb je het effect van verhuizen maar dan zonder de administratieve stress; een nieuw begin, een schone lei. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Verander de indeling

Wat een inrichting een inrichting maakt zijn niet de meubels zelf, is niet de vorm van het huis of de kamer, maar hoe die twee interacteren. Het evenwicht tussen de muren en de lijnen van de bank, de tafel, de tv. Je kunt dus het hele gevoel van je huis verandering door de indeling aan te passen. De tv aan de andere kant, het bureau in een ander hoekje. Dat schilderij op net een andere plek waar het het licht mooier vangt, dat kunstwerk op een ander tafeltje zodat je het weer ziét en er niet blindelings langsloopt. Zo hoef je niks nieuws te kopen en hou je de spullen waar je zo gehecht aan bent, maar blaas je ze toch nieuw leven in!

Knap de boel op

Maar als we dan toch bezig zijn en er is iets wat wel een touch-up kan gebruiken, is het natuurlijk het beste om dat te doen als alles tóch al overhoop ligt. Denk aan een nieuw likje verf over die muur waar altijd al een vlek op zit, of een nieuw laminaat omdat de andere al door de vorige bewoners ruim versleten was. En geen zorgen, dat hoeft niet zoveel gedoe te zijn als je nu misschien denkt. All-in Laminaat bestel je gemakkelijk online, en binnen no time is jouw huis weer helemaal als nieuw!

Zo’n kleine verandering kan al een enorm verschil maken ondanks dat je verder niets verandert. Als je dus geen tijd hebt om alles aan te passen kun je simpelweg een nieuwe vloer laten leggen of op je vrije dag een fris nieuw kleurtje op de muur aanbrengen en het lijkt al op een echte make-over.

Decoreer!

Maar mocht je voor die laatste stap toch geen tijd hebben en je wilt wel een nieuw uiterlijk aan je huis geven, kun je het altijd anders aanpakken. Door simpelweg een nieuwe indeling te maken en dan wat nieuwe decoratie op te hangen lijkt alles ook weer als nieuw!