Garagedeuren gaan over het algemeen vele jaren mee, dus kan het lastig zijn om te bepalen voor welke deur je moet kiezen als je deur aan vervanging toe is. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar, waardoor er hoogstwaarschijnlijk een model is dat beter bij je wensen past.

In dit artikel geven we je daarom een aantal handvatten waarmee het makkelijker wordt om je nieuwe deur uit te zoeken.

Denk na over het dagelijks gebruik van de garagedeur

Wanneer je de garage intensief gebruikt, is het belangrijk dat de garagedeur bij dat gebruik aansluit. Even snel de garage in en uit kunnen gaan, moet dan mogelijk zijn. Garagedeuren die bij een dergelijke behoefte aansluiten, zijn onder andere openslaande garagedeuren en garagedeuren met een loopdeur.

Openslaande deuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen die afzonderlijk van elkaar geopend kunnen worden. Je kunt openslaande garagedeuren daardoor vergelijken met twee voordeuren die samen de deur van de garage vormen.

Meer informatie over openslaande deuren vind je hier:

https://www.garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren/

Garagedeuren met loopdeur

Garagedeuren met een loopdeur zijn er in diverse varianten. Zo zijn er kanteldeuren waar de doorloopdeur in het deurblad is verwerkt. Daarnaast zijn er sectionale garagedeuren verkrijgbaar waarbij de loopdeur naast het deurblad gemonteerd wordt.

Meer informatie over garagedeuren met loopdeur vind je hier:

https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-met-loopdeur/

Zorg dat de garagedeur bij de uitstraling van je woning past

Hoewel het belangrijkste is dat de garagedeur past bij de manier waarop je de garage gebruikt, is het ook van belang dat de uitstraling van de deur aansluit bij de uitstraling van je woning.

Wanneer je bijvoorbeeld de woning met een houten gevel hebt, is een houten garagedeur vaak mooier dan een stalen sectionaaldeur. Andersom past bij een sectionaaldeur beter bij een moderne woning.

Maar de uitstraling van de deur gaat verder dan het materiaal waarvan het deurblad is gemaakt. Zo zijn er ook vele mogelijkheden op het gebied van kleuren en motieven.

Garagedeuren en veiligheid

Op het gebied van veiligheid zijn er tegenwoordig mooie technologieën die de kans op een inbraak via de garagedeur verkleinen. Datzelfde geldt voor technologieën die de kans op een ongeluk met de deur verkleinen.

Zo heeft Hörmann sensoren ontwikkeld die de garagedeur tot stilstand brengen op het moment dat een persoon zich tussen het deurblad en de ondergrond bevindt. Het gevaar dat je kind per ongeluk tussen de grond en de garagedeur bekneld raakt wordt hiermee ondervangen.

Op het gebied van inbraakveiligheid is het met name van belang dat je voor een garagedeur kiest die van anti-inbraak sloten is voorzien. Zo maak je het inbrekers een stuk lastiger om bij je in te breken.

Bezoek showrooms bij garagedeur specialisten

Wanneer je de garagedeur gaat vervangen, is het aan te raden om enkele garagedeur specialisten te bezoeken. Op die manier zie je de verschillende soorten garagedeuren en kun je ze uitproberen. Dat maakt de keuze een stuk gemakkelijker!