De schommel is sinds jaar en dag één van de populairste speeltoestellen die er bestaan. Bijzonder veel ouders overwegen dan ook om in hun tuin een houten schommel te plaatsen. Dat er vooral wordt gekozen voor een schommel die is gemaakt van hout hoeft eigenlijk helemaal niet te verbazen. Voor een dergelijke schommel geldt dan ook dat er behoorlijk wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Dit niet alleen omwille van de stabiliteit van deze schommels, maar ook vanwege het feit dat ze eenvoudig uitgebreid kunnen worden. Zou jij ook graag een leuke schommel willen bestellen voor jouw kinderen? Verdiep je dan zeker en vast even in de tips die we hieronder voor je hebben verzameld.

1.) Wil je graag een enkele of een dubbele schommel?

Bij het aankopen van een houten schommel kan je altijd de keuze maken tussen een exemplaar met één of met twee schommels. Kies je voor deze laatste mogelijkheid? Dan is er vaak wel niet zoveel plaats meer om nog andere accessoires te bevestigen. Opteer je toch eerder voor de eerste keuze? Dan wordt het een ander verhaal. Bovendien spreekt het voor zich dat enkele schommels die zijn gemaakt van hout ook eenvoudiger in een kleine(re) tuin kunnen worden geplaatst. Overweeg beide mogelijkheden, maar kies uiteindelijk vooral in functie van bijvoorbeeld de beschikbare oppervlakte die voor handen is voor de schommel.

2.) Kies je alleen maar voor een houten schommel?

Veel ouders houden er bij het aankopen van een bepaald speeltoestel rekening mee dat deze als het ware mee moet kunnen groeien met hun kind(eren). Dat is vrij lastig, om maar niet te zeggen onmogelijk, wanneer er wordt gekozen voor een speeltoestel uit metaal. Bij een houten schommel is dat gelukkig wel een mogelijkheid. Naarmate je kinderen groeien kunnen er dan ook doorgaans meerdere mogelijkheden worden toegevoegd aan het speeltoestel in kwestie. Ook dit zorgt ervoor dat de keuze voor een schommel van hout voor de meeste mensen in de praktijk al vrij snel is gemaakt. Let wel, het wordt altijd aangeraden om deze voor de veiligheid te verankeren in de grond. Ook dit is dan ook iets waar je bij stil zal willen blijven staan.

3.) Kiezen voor een schommel met ronde of vierkante balken?

Ga je een houten schommel kopen? Dan zal het daarbij bijna meteen opvallen dat het merendeel van deze schommels beschikken over vierkante balken. Dat is volledig normaal. Voor deze balken werd ervoor gekozen om ze te schaven nadat ze werden gedroogd. Dit zorgt ervoor dat ze zich kenmerken door aanzienlijk minder splinters. Daarnaast geldt voor twee vierkante balken van hout dat ze over een groter raakvlak beschikken. Bovendien is het zo dat ze ook eenvoudiger gemonteerd kunnen worden en dat de schommel er veel stabieler door wordt. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat ook houten schommels met ronde balken zich kenmerken door een niet onbelangrijk voordeel. Vallen kinderen tegen ronde balken? Dan spreekt het namelijk voor zich dat ze daar met zekerheid minder pijn door zullen ervaren. Ook dit is een niet onbelangrijk punt om bij stil te blijven staan. 
Ook complete speelhuisjes koop je bij Wickey.be.