Nu de huizenmarkt zo oververhit is geraakt, is het voor kopers moeilijk om een huis te bemachtigen. Zonder overbiedingen ben je al helemaal kansloos. Deze overbiedingen gaan soms wel met tienduizenden euro’s tegelijk. Als starter of als je weinig eigen geld hebt, is er bijna niet tussen te komen. De reden dat kopen nu zo populair is geworden, is de extreem lage rente die op hypotheken rust. In de toekomst kan deze alleen maar weer gaan stijgen, waardoor je duurder uit bent. Als verkoper is deze huizenmarkt juist fijn, want je bent in no-time van je huis af. Wat zijn nou de pluspunten waardoor je je huis nog sneller verkoopt?

Tuin

Een huis is vaak snel verkocht in deze tijd, maar toch zijn er punten waardoor je huis nog sneller verkoopt dan anders. De makelaars in Amsterdam weten er alles van. Zodra zij een woning met een tuin op het zuiden erop zetten, is deze nog sneller vol qua bezichtigingen dan anders. Een tuin op het zuiden betekent dat je de hele dag zon hebt in de tuin. Vooral in de huidige tijd, waarin we niet lekker op een terrasje kunnen zitten, hechten mensen meer waarde aan hun eigen woning en eigen buitenruimte. Heb je een woning met een tuin op het zuiden en wil je deze gaan verkopen? Dan is de kans groot dat hij binnen de kortste keren verkocht is.

Garage

Huizen met garages doen het ook erg goed. Mensen vinden het een fijn idee dat de auto binnen kan staan en dat deze dus beschermd is tegen vorst en neerslag, maar ook tegen vandalisme en diefstal. Het is een luxe die niet veel mensen hebben. Als je geen garage hebt, doet een eigen oprit het ook erg goed. Het voordeel van een eigen oprit is dat je auto altijd voor de deur staat en je hem goed in de gaten kan houden. Daarnaast hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplek en hoef je ook niet ver te sjouwen met boodschappen. Als je dus een garage of een eigen oprit hebt, kan je waarschijnlijk best wat geld krijgen voor je woning.