Als natuurliefhebber heb ik altijd al gedroomd om een rondreis in Costa Rica te maken. Veel Nederlanders kunnen dit niet beleven vanwege de zeer hoge kosten die het met zich mee brengt. Een rondreis Costa Rica is een spaarproject geweest van bijna 6 jaar in mijn geval. In die 6 jaar zijn wij dan ook niet op vakantie gegaan. Het resultaat was dat we als koning en koningin konden afreizen naar Costa Rica.

Waarom wij kozen voor Costa Rica

Het mooie land staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden. Inmiddels is 30% van de natuurgebieden beschermt gebied geworden. Grote regenwouden waar nog geen boom is omgekapt en de aapjes die zonder zorgen door de bomen kunnen klimmen. In mijn gedachte is het altijd een paradijs, geen onrecht voor de natuur, zo vredig. Naast de apen kun je daar vele soorten kikkers en kolibries spotten, er bestaan zelfs 51 soorten kolibries in Costa Rica! Dit soort dieren zie je wel alleen tijdens een rondreis Costa Rica. Wanneer je op één stad aanvliegt zal je de echte natuur niet leren kennen en beland je waarschijnlijk alleen in de echt toeristische gedeeltes. Dat wilde wij voorkomen waardoor wij dus al in Nederland de volledige rondreis hebben laten plannen.

Dingen waar je tegenaan kunt lopen in Costa Rica

Bij aankomst liepen we al gelijk tegen een klein probleempje aan. Wij zijn gewend om alles te pinnen maar dat is daar vrijwel onmogelijk. Zij gebruiken namelijk alleen een creditcard of contant geld. Gelukkig zijn er wel een paar automaten waar je met je pinpas contant geld kunt opnemen maar deze zijn schaars. Gelukkig waren wij zo slim om wel een creditcard mee te nemen. Daarnaast moet je goed opletten als je een auto huurt, de regels in het verkeer zijn heel anders of nou ja, zijn er vrijwel niet. Daarnaast is het dus een milieu wet in Costa Rica dat je minimaal één dag je auto laat staan (op basis van 7 dagen) en dit is gebaseerd op het kenteken. Het klinkt een beetje gek allemaal maar kaart dit zeker aan bij je autoleasebedrijf. Daarnaast zal je erg moeten wennen aan de hitte. In Nederland kan het warm zijn maar daar is het gewoon echt heel erg heet en klam. Zeker in natuur gebieden en regenwouden zal je je een ons zweten. Toch hadden wij dat er zeker voor over. Wanneer je de regenwouden in wilt gaan, doe dit dan altijd met een speciale gids en bezuinig zeker niet op de speciale kleding! Een rondreis Costa Rica is een hele belevenis.