Je bent van plan je auto te verkopen, maar weet niet heel goed hoe je hieraan begint. Een goede voorbereidingsfase is heel belangrijk. Niet alle autoverkopers van tweedehandswagens beschikken over de nodige ervaring om te handelen. Dit leidt tot het rechtstreekse gevolg dat de vierwieler nauwelijks de aandacht trekt, zelfs niet wordt verkocht of onder de prijs een koper vindt wat niet de bedoeling is. Een wagen verkopen doe je daarom ook niet in één handomdraai. Om een autoverkoop een beetje onder de knie te krijgen: enkele tips die je als handleiding kan gebruiken.

Wagen verkopen: hou deze tips in het achterhoofd

Een wagen verkopen die er uiterst verzorgd uitziet, trekt sowieso potentiële autokopers aan. De meeste privé autokopers hebben nauwelijks kennis wat er onder de motorkap zit. Daarom is het uitzicht heel belangrijk. Een goede raad. Breng een bezoekje aan de autowasstraat voor dat je de auto verkoopt. Vervolgens is het belangrijk dat je een eerlijke prijs vraagt. Maak dat je niet te duur bent, maar zorg ook dat je niet te goedkoop bent. Want dat wekt de nodige argwaan op. Laat alleszins je niet opjutten door privé kopers die grote kortingen willen nastreven. Dat zijn privé kopers die de automarkt de hele tijd afstruinen om een ‘koopje’ te doen tegen de zo laagst mogelijke prijs. Stap niet af van je oorspronkelijke idee wat je voor jezelf voor ogen had.

Een auto verkopen en de informatieplicht

Bouw vooral vertrouwen op bij de kandidaat koper. Daar schiet je al een heel eind mee op. Wees eerlijk over eventuele mogelijke schade tegenover de koper. Dat schept een band en zorgt ervoor dat je door deze tactiek toe te passen, de koper over de streep kunt trekken. Een wagen verkopen doe je niet zomaar. Er bestaat wel degelijk een informatieplicht. Na verkoop heb je de plicht om dit bij de DIV en de verzekering te melden. Op die manier laat je zien dat je de eigenaar bent van de auto.