Homeopathie is een begrip dat verdeelde meningen heeft. De ene groep mensen is er sceptisch over en heeft er weinig vertrouwen in. Dit is met name gebaseerd op het feit dat een geslaagde werking door middel van homeopathie nooit wetenschappelijk bewezen is. Aan de andere kant hangt er weer groep dit deze methode positief oppakt. Het wordt bereid op natuurlijk wijze. Het is dus voorzien van ingrediënten op natuurlijke basis. Deze meningsverschillen zijn voor mij een motief om verder in te gaan op de werking homeopathie. Daarnaast komt er ook een merk in de aandacht die grote stappen neemt met de ingrediënten van homeopathische middelen.

Een merk met homeopathische oorsprong

Heb jij al eens gehoord van het merk traumeel? Dit is een merk dat werkt grotendeels werkt met natuurlijke bestanddelen. Het is dus nog niet wetenschappelijk bewezen dat het werkt, maar een aantal consumenten, zowel dieren als mensen, hebben hier wel degelijk baat bij gehad. Hun doel is vooral het aanpakken van pijn in de spieren, pezen en banden en het versterken van de gewrichten en botten. Ze beweren dat het combineren van het product Zeel en Traumeel S het beste effect geeft. Ik kan dat wel
geloven, want uiteindelijk spelen de pezen de verbinding tussen spier en bot. Zeel werkt goed voor de gewrichten en botten en Traumeel S draagt zijn steentje bij aan de pezen, banden en spieren.

Mijn eigen ervaring

Ik slik zelf ook een homeopathisch product en dit is in het speciaal gericht op mijn darmen. Ik heb onrustige darmen en via-via heb ik dit middeltje aangeraden gekregen. Het wordt oorspronkelijk verkocht in
drogisterijen in Zwitserland, zover ik weet. Het was inderdaad het
proberen waard. Tijdens het testen van het product, kwam ik verschillende eigenschappen hiervan te weten. Het werkt voor mij persoonlijk wel tegen de buikpijn, maar bijvoorbeeld weer niet tegen de flatulentie. Dat vond ik jammer, maar ik was wel blij dat het de buikpijn direct verminderde op hetzelfde moment dat ik de tabletjes van het product innam.

Waarom ik denk dat je homeopathie een kans moet geven

Het mag dan wel niet bewezen zijn dat het werkt, maar ‘geloven’ dat een product daadwerkelijk effect heeft, is een essentieel aspect van deze homeopathische aanpak. Deze aanpak neemt jouw eigen lichaam tot de bron. Zo zal het systeem in jouw lichaam zich
aanpassen aan de nieuwe behoeften, dus het homeopathische product. Het werkt volgens
mij ongeveer hetzelfde als dat je een verslaving hebt, alleen dan in de positieve zin.