unnamed-2

Eerste pretpark dat volledig op groente stroom draait

Het eerste park op groene stroom

Familiepark Waarbeek bevinde zich in Hengelo en is daar al meer dan 91 jaar actief! Sinds kort is dit park volledig overgestapt op het gebruik van groene stroom, dus alleen duurzame energie wordt gebruikt in dit pretpark.

Sinds augustus draaien namelijk alle attracties op windenergie, maar ook bijvoorbeeld zonenergie. Deze energie wordt geleverd door Pure Energie, een bedrijf dat zich uitsluitend richt op het voorzien van groene stroom. Het is een indrukwekkende prestatie, want er staan maar liefst 44 attracties die nu allemaal op groene stroom draaien. Daardoor draagt Familiepark Waarbeek echt een steentje bij aan het reduceren van CO2 uitstoot.

Duurzaamheid

Daarnaast biedt dit pretpark nog veel meer in de context van maatschappelijk ondernemen. Zo bestaat een deel van dit pretpark zijn personeel uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor krijgen deze mensen een eerlijke kans om aan het werk te gaan, tegenover een marktconform loon. Verder is het pretpark volledig overgestapt op duurzame LED verlichting, dus ook hier wordt er weer in elektriciteit bespaard. Niet alleen vanuit het duurzaamheidsperspectief is het aantrekkelijk, ook economisch gezien is het een verstandige beslissing. In eerste instantie is het een investering, maar over de langere periode is LED verlichting geld-besparend. De reden hier achter is dat LED verlichting vele malen langer mee gaat dan traditionele verlichting, waardoor de vervangingskosten significant lager zijn. Familliepark Waarbeek is dus echt een leider op het gebied van duurzaam ondernemen, en ik zou graag terug zien dat meer pretparken dit voorbeeld zouden volgen.

Over de auteur Tom Peeters

Hallo, ik ben Tom, en ik houd ervan om nieuwe leuke plekjes te ontdekken in België en Nederland. Mijn ervaringen schrijf ik hier neer in mijn blog. Veel leesplezier!