Paradisio_gen

Bezoek de hele wereld op een plek: de Pairi Daiza

De naam stamt af van Perzische keizers en heersers: de Pairi Daiza was de benaming voor de afgesloten tuin die zij hadden in hun paleizen en kastelen, en staat synoniem aan het paradijs.

Met 55 hectare tuin dat is afgechermd door een muur van drie kilometer, lijkt de Pairi Daza in België inderdaad veel op die van de oude Perzische keizers: groot én afgesloten.

De hele wereld in één tuin

Dit zijn natuurlijk niet de enige eigenschappen van dit bijzondere park. Eeuwenoude bomen, zeldzame bloemen en planten zijn te vinden in het Pairi Daza park. Bovendien is de tuin bewoond door vijfduizend verschillende diersoorten. Dit park is origineel opgedeeld in zes verschillende delen: die ieder een stukje van de wereld representeren. La lagune (het meer) is bijvoorbeeld een gedeelte van de tuin waar je Krokodillen, Gibbon apen én Flamingo’s kunt vinden (van elkaar afgesloten natuurlijk).  La porte des Fondeurs is weer een heel ander stukje tuin, dit is namelijk het aquarium van het park en staat synoniem voor de zeeën van de wereld. Zeepaardjes, zeegels, kleine haaien maar ook bijvoorbeeld pinguïns leven hier.

Cultuur in het park

Buiten de flora en fauna die Pairi Daza aanbiedt, is het ook een zeer cultuurrijke ervaring. La cité des immortals (de stad van onsterfelijken) is een ode aan het oude China. Zoals het park zelf zegt, alles in deze zelfgemaakte stad is origineel en authentiek. Het is tot op de dag van vandaag de grootste Chinese tuin die buiten China werd aangelegd. De stad is verrijkt door gastronomische restaurants waar koks uit Shanghai thee voor je schenken. Het is een indrukwekkende prestatie, de authentieke stukken edelstenen en brons die de tuin verrijken zijn een fortuin waard, en dan wordt er nog niet eens gekeken naar de rest van deze stad en tuin.

Een origineel uitstapje is Pairi Daiza dus zeker. Voor 28 euro kan je de hele dag dieren bekijken uit verschillende delen van de wereld, maar ook een stukje échte buitenlandse cultuur proeven, zien, ruiken en horen.

Over de auteur Tom Peeters

Hallo, ik ben Tom, en ik houd ervan om nieuwe leuke plekjes te ontdekken in België en Nederland. Mijn ervaringen schrijf ik hier neer in mijn blog. Veel leesplezier!