thumb_e1b5c08c90bca94a0c3dea6ccaf87133_640_480_1

Al meer dan 50 jaar het vertrouwde familie-uitje van België: Bobbejaanland

De geschiedenis van Bobbejaanland

Met meer dan zeven achtbanen, vijf waterattracties is Bobbejaanland het grootste gevestigde attractiepark in België.

In 1960 begon het hele verhaal van dit attractiepark, en kocht de artiest Bobbejaan Schoepen een gigantisch stuk grond waar later het pretpark op gebouwd zou worden. Hij begon met een gigantische vijver en een groot theater, dit waren de basis fundamenten voor het recreatiepark destijds. Hoewel Bobbejaanland in die periode meer een theater met zwemgelegenheid was, begon het kleine stapjes te maken om zich te ontwikkelen naar het attractiepark dat het nu is. Zo werd het recreatiepark voorzichtig uitgebreid met een paardjesmolen en cowboy-café. Vanaf toen ging het hard met het recreatiepark: in 1980 stond de eerste achtbaan er en tegelijkertijd ook het eerste reuzenrad. 1980 was ook het decennium waar Bobbejaanland zich ging identificeren als een pretpark, in plaats van een recreatiepark – dit was dus het omslagpunt.

Bobbejaanland nu

Inmiddels is Bobbejaanland een pretpark geworden met thema-feesten, overnachtingsmogelijkheden en talloze eet en drink gelegenheden. Het doorlopende thema van heel het pretpark is de Western World: het grootste deel van de attracties zijn ingericht volgens de cowboy-stijl. De gehele dag door worden er diversie shows gegeven in de verschillende theaters van Bobbejaanland. Het is dus zeker niet alleen een uitstapje voor de achtbaan liefhebbers. Diversiteit is hun credo, en als je de lijst van verschillende attracties bekijkt (meer dan 50) blijkt niets minder waar te zijn.

De attracties

Van de 12-meter hoge King Kong, tot de loop in de achtbaan van de typhoon, er is genoeg actie te zoeken in Bobbejaanland. Op de website van Bobbejaanland kunnen alle attracties teruggevonden worden. Het is hierbij noemenswaardig om te vermelden dat elke attractie een zogenaamde moeilijkheidsgraad heeft, ofterwijl, hoe spannend de attractie is. Dit is vooral handig voor families met jonge kinderen, die zo dus ook attracties uit kunnen zoeken waar ze met zijn allen in kunnen. Tevens staat er ook bij of de attractie toegankelijk is voor gehandicapten

Er kan dus met zekerheid gezegd worden dat Bobbejaanland uit is gegroeid tot een indrukwekkend pretpark, dat zowel de gelegenheid bied voor sensatiezoekers als theaterliefhebbers

Over de auteur Tom Peeters

Hallo, ik ben Tom, en ik houd ervan om nieuwe leuke plekjes te ontdekken in België en Nederland. Mijn ervaringen schrijf ik hier neer in mijn blog. Veel leesplezier!